De auteurs

 

Vincent van de Scheur

Vincent.jpg

Ik ben Vincent, student aan de Universiteit Leiden. Ik heb een bijzondere interesse in kunst en cultuur uit de oudheid en hou mijn vrienden voor dat ik een klein woordje Italiaans spreek terwijl ik in werkelijkheid slechts een pizza kan bestellen. Creativiteit is mijn passie, en ik geloof dat deze veel verschillende vormen kan aannemen. Ik fotografeer, maak muziek en schrijf teksten, en soms overlappen deze gebieden met elkaar. Literatuur en mythologie inspireren mij; ze spreken vaak tussen de regels door over alomvattende en menselijke thema’s. Daarnaast hou ik van paradoxen; Ik maak graag kleine dingen groot en grote dingen klein, het liefst tegelijkertijd en met weinig woorden.

Bekijk hier de stukken van Vincent

André van Delft

André.jpg

Mijn naam is André en ik ben masterstudent natuurkunde en filosofie aan de Universiteit Leiden. Ik begon mijn studie vanuit de nieuwsgierige houding ‘meer te willen weten over de wereld’. Onderweg heb ik echter ervaren dat studeren niet slechts een onschuldig ‘meer weten’ is, maar bovenal een ingrijpende reoriëntatie op het leven zelf. Zo heeft het mij bijvoorbeeld op een diepgaande wijze leren verwonderen over het leven en doen inzien dat de wereld zich ten diepste verhult en ik haar eigenlijk nooit echt zal kennen. Op een doorleefde manier probeer ik dit te vertolken in de stukken die ik voor Icarus Vliegt schrijf.

Bekijk hier de stukken van André

Jesse Doornenbal

Jesse.jpgMijn naam is Jesse, masterstudent filosofie aan de Universiteit Leiden. Door de studie verloor ik oude oriëntatiepunten die mijn plek op de wereld waarborg en betekenis gaf. Deze omwenteling in mijn denken ging gepaard met verwondering over de wereld die niet meer vast stond, maar open staat om betekenis aan te geven in een creatief proces. Echter, zij ging ook gepaard met angst voor deze nieuwe onbekende wereld die mij niet langer kon troosten zoals de oude. De wereld was niet langer voorhanden en mijn zoektocht zelf werd mijn nieuwe oriëntatiepunt. In mijn schrijven probeer ik dit avontuur vast te leggen door aandacht te geven aan de overweldigende ervaringen die mij vreugde geven, maar ook angst inboezemen. Ondanks dat dit een uiterst persoonlijk proces is, hoef ik het niet alleen te doen en mag ik samen met anderen op weg.

Bekijk hier de stukken van Jesse