Omgang met God

Vandaag neem ik een besluit. Ik laat los. Ik laat de beelden los die ik verzameld heb. De beelden die met goede of kwade bedoelingen zijn aangereikt. De beelden waar ik mij aan vasthoud, op zoek naar zekerheid. Of die blijven kleven door pijn en verdriet. Ik laat mijn beelden van God los. En stap de onbekende ruimte in.

Alleen in het onbekende kan ik ontmoeten. Alleen in het aanwezig –zijn–, zonder beelden, bedenksels en theorieën. Zonder vrome snuisterijen of nostalgische formuleringen. Alleen dáár kan ik de Ander ontmoeten. En ik zit stil. Ik wacht. Op een rimpeling in mijn ziel, die doet vermoeden dat de Ander er daadwerkelijk is.

 

 

 

 

 

 

En morgen? Neem ik, als ik helder ben, opnieuw een besluit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s